Jullov

Efter att jag själv fick besvara en Veckans Fråga for once (Varför firar vi jul?) så är det nu dags för mig att vara lite julledig. Så fantastiskt med ledighet alltså. Hoppas att du också får vara ledig under jul och nyår!

Från mig alla till er alla - en riktigt god jul!

Veckans fråga v 51



Så här ser svarsdiagrammet ut för frågan "Är det okej med dödsstraff?" De flesta av de trettiotre elever som svarade tyckte alltså inte att det var en bra idé med dödsstraff. Vi diskuterade en del om vilka skillnader som kan komma i åsikter när det gäller en själv och om ens egena familj skulle bli utsatt för någonting. Intressant samtal!

Smällkaramell

Ni har rätt, jag var väldigt söt som lucia. Vill nån ha bildbevis kan det ordnas.

På måndagkvällens ungdomscaféska jag för första gången i mitt liv göra smällkarameller. Känns mycket stort. Tack vare skapligtenkelts tips är jag nu förberedd och taggad till tänderna. Kom förbi på måndag 18-22 till Bagarmossens kyrka så ska jag lära dig allt jag kan om smällkaramellsskapande! :) En snabbkurs:

Och förresten, om vi får feeling tar vi våra smällkarameller och slänger upp dem i den gigantiska granen här på torget. Kommer att bli så fint, så fint. Välkommen!

Äntligen får jag vara lucia!

Idag ska vi ha luciatåg med gänget som jobbar här i kyrkan i Bagis.Kul med lite mer julstämning och att få sjunga sångerna som  handlar om både allt roligt som julen kan innebära och det stora att ett litet barn föddes för vår skull för länge sen i Betlehem. Och på gund av (eller kanske tack vare) att en kollega är sjuk ska jag äntligen få vara lucia! Ni behöver inte vara oroliga - jag kommer att ha elljus så det blir ingen eldsvåda på min hjässa.

Tror ni att jag blir fin?

Veckans fråga v 50

Är utseendet det viktigaste hos en partner? Den frågan ställde jag till högstadiekidsen och jag måste erkänna att jag trodde att det skulle bli ett rungande "ja" på den frågan. My bad.



Tre gånger så många (30 mot 10) svarade nej.

Jag är chockad.

Och förresten, idag fyller min kära H år. Världens bästa 26-åring!

Veckans fråga igen!

Är det bra att hålla på familjens traditioner?



Håller du med?

RSS 2.0