En snabb slant!

Så där ja, nu har man blivit snabbslants-coach också. Kul! Kolla in www.ensnabbslant.stockholm.se så kan du kolla in hur just du som är mellan 13-20 och bor i Stockholm kan få upp till tio tusen spänn som en hjälp för dig att genomföra ett arrangemang!


Hundra procent konfa.

Nu är det måndag, och det känns som att jag har blivit överkörd av ett tåg. På ett bra sätt , alltså.

Hade den fetaste konfahelgen nånsin med grymt trevlig storträff i fredags med alla konfirmander från hela församlingen, Gotlandsgänget hela lördagen och sen övernattning med Assisigänget lördag till söndag. Sjukt maxat men extremt kul. Har nog aldrig under alla mina år varit med om softare konfirmander! Intresserade, roliga, påhittiga, mogna och lättjobbade. Meeen man kanske ändå kan känna att det hade varit skönt att vara ledig idag istället för att jobba 13-timmarsdag..

Dagens Dag Hammarskjöld:
"Ge mig ett rent sinne, att jag må se sig.
ett ödmjukhetens sinne - att jag må höra dig
ett kärlekens sinne - att jag må tjäna dig
ett trons sinne - att jag må förbli i dig."

Det här med livet.

Vill du veta exakt datum för din död? En sån där jobbig hypotetisk fråga som man vet att man aldrig kommer att behöva ställas inför i verkliga livet, men lite intressant att fundera över. Vill man veta så att man kan leva livet fullt ut under tid man har kvar eller vill man slippa veta så att man inte blir stressad över det?


Så här svarade kidsen i senare åren av grundskolan, aka högstadiet:



Övervikt för nej-sidan, alltså. Jag tror att man kan leva livet fullt ut även om man inte vet sin dödsdag. Och vad betyder det förresten att leva livet fullt? Är det att stressa runt och hinna med allt, att resa runt jorden och se allt? Eller är det som Dag Hammarskjöld (säg till om ni är less på honom!) säger: "Den längsta resan är resan inåt." Flera tankar på en och samma gång där. Hur tänker du kring allt det här?


RSS 2.0