Veckans fråga!

Nu börjar Bagisbloggens första tradition. Jag kommer varje vecka att genomföra en liten folkomröstning bland skolelever kring olika frågor och publicera resultatet här på bloggen. Detta är ett led i ett projekt som syftar till att hjälpa elever att se vikten av att fundera kring livsfrågor och att göra sin röst hörd.  Förslag på frågor och andra tips mottages gärna.

Denna veckans fråga var "Blir killar och tjejer behandlade lika i skolan? Kolla in resultatet!



25 svar: 15 nej och 10 ja.

Håller du med?


bagis.nu

Kolla in www.bagis.nu, där ett gäng eldsjälar i området skapat en mötesplats för information om vad som händer här och exempel från projekt som genomförts i Bagarmossen. Gör det!

Det här med gudstjänster.

Igår var jag på två olika gudstjänster. En barngudstjänst här i Bagis och en typ lovsångsgudstjänst i Passion Church. Den ena styrde jag själv upp och den andra kollade jag in av nyfikenhet. Helt olika typer av gudstjänster för delvis olika typer av människor.

Ibland kan jag gilla att en kyrka satsar på att nå en viss typ av människor, liksom nischar in sig. Visst är det politiskt korrekta svaret att en kyrka borde möta allas behov och vara till för alla, men kan det inte vara så att om en kyrka försöker möta allas behov kanske den i slutändan inte riktigt möter någons behov?

Jag gillar vår kyrkas gudstjänstinriktning på låga trösklar och en skön komsomduverkligenär-feeling. Om vi nischar in oss på det så nischar (vilket bedrövligt fult ord egentligen. Ni sch ar.) nån annan in sig på att möta andra behov. Smart eller dumt tänkt?

Ishockey

Har inte riktigt gått kläm på vilket hockeylag man gillar här i Bagarmossen. Alltid svårt att veta hur man ska göra med idrottssympatier när man kommer till en ny plats. Man vill ju bekräfta och uppmuntra de människor man träffar på den nya platsen, men man vill ju ändå vara sann mot sig själv. Jag vill leva ärligt och sant, eftersom det sägs att sanningen ska göra oss fria. Så här kommer det: http://norran.se/bloggar/hockeyblogg. I år blir det SM-guld!

CL och CP

Livet börjar hitta en form nu efter snart två månader i stockholm. Man träffar bekanta på ICA, verksamheterna i kyrkan börjar puttra igång och jag hittar nästan överallt. Två saker bryter lunken: CL och CP. Champions League igår på tv och Coldplay ikväll på Globen. Oerhört kul!


Hjälp!

Vilka ska jag ta?

Dom här...


eller dom här?


fantastiskt

Tog på mig ett par sprillans nya linser imorse. Så fantastiskt och härligt! Livet känns lättare, tron känns mer naturlig, ögonen ser klart, allt känns friare och jag njuter. Byt linser du med!

det är här det händer.

Världens konstigaste och finaste kyrka.     Bild från svenskakyrkan.se/skarpnack.

Svenska Kyrkan i Bagis - mitt favvoställe söder om Västerbotten :)

Regn och sol!

Nånting är inte helt okej med moder jord. För några minuter sen spöregnade det - nu skiner solen. Jag är helt på det klara med att plötsliga väderomslag kanske inte är en indikator på att miljön är skadad men det fick bara att tänka på vilken skör värld vi lever i. Får nog be en bön för den idag. Och skärpa mig med återvinningen här på jobbet.

Nån som vet var man ska sätta upp affischer i bagis med omnejd så att folk kollar in dom? Tacksam för tips!

utflykt

Vågade mig ut på utflykt från Bagis idag - ända till Skarpnäck. Träffade rektor, lärare och elever på Skarpnäcks Folkhögskola. Extremt trevligt ställe! Fräscha lokaler, sociala lärare och vetgiriga elever. Ska du gå på folkhögskola nånstans längs gröna linjen här ute, då rekommenderas den!

Men visst kändes det skönt att komma tillbaka till kontoret vid lagaplan sen.

Förkylning - och september

Oj, vad man kan bli förkyld i Stockholm! Varit sjuk i snart en vecka men nu är jag tillbaka på jobbet iallafall. Blickar ut över en del poliser här i Bagis. De promenerar runt och verkar ha koll på läget. Undrar vad som gör att de är här?

Idag är det ju första september och det är ju stort. Nu är det verkligen på riktigt så att sommaren är över. Vemodigt.

Ikväll är det ungdomscafé igen. Känns kul! Hoppas på en schysst pingismatch på torget. Välkommen om du är i krokarna!

- Andreas

RSS 2.0