Självdistans.

George Foreman - före detta boxare och numera nån sorts amerikans predikant. Verkar vara en oerhört skön snubbe. Kolla in den här länken och kolla vilka namn har han gett sina tio barn.

Ni som inte orkar klicka på länken: Det roliga i kråksången är att hans fem söner heter George, George, George, George och George. Han säger också att han skulle vilja ge döttrarna namnet George också men att "det kanske hade varit lite overkill".

Tack mamma och pappa att ni inte gav era barn namnet Britt-Marie allihopa!

Fältassistenter.

Snackade just med några fältassistenter som jobbar här i Stockholm. Vilka viktiga människor, alltså! Slitiga tider, jobb på kvällar och helger, men mycket hjärta och kanske ett av de viktigaste jobben i stan. Ser du en fältassistent nån gång, säg gärna nåt i stil med: "Hej! Du borde ha sjukt mycket i lön, eftersom du gör ett superviktigt jobb."

Och förresten, på söndag är det första advent och då är det läge att gå i kyrkan, hur okyrklig du än må vara. Första advent är alltid grymt.

Veckans fråga v 48

Är religion en bra grej? En mångfacetterad som man kan tolka in många dimensioner i. Kidsen som svarade på frågan svarade så här:



Hälften av dem tyckte alltså att religion var en bra grej. Lite otippat, eller?

Pingis i snö.

Livet i kyrkan i bagarmossen rullar vidare och nu märks det att det närmar sig jul. Adventsgudstjänster, julavslutningar, luciatåg och snöpinigs. Ja, vi har som en måndagstradition att spela pingis ute på torget här i Bagis med de ungdomar som komer till vårt ungdomscafé och trodde ni att vi skulle ge upp bara för att det låg rejält med snö på marken eller för att snön singlade ner i måndags? Nej, nej och åter nej. Lite halt var det, mycket kallt blev det men riktigt roligt förstås!

Välkommen hit till kyrkan i Bagis på söndag - då är det första advent (min favoritsöndag i kyrkan) med mycket folk, sång och musik och härlig stämning. Välkommen kl elva på söndag!

Hej mitt vinter-Bagis!

Det är rena rama Astrid Lindgren-snön här i dag! Det snöar, virvlar och yr som aldrig förr. Jag som trodde att sånt här bara hände i Norrland!

Blev en trevlig jobbhelg med konfaläger på Graninge på lördagen och sedan dubbla gudstjänster (jag vet, ni tycker säkert att jag är universums konstigaste person som frivilligt går till kyrkan två ggr på en dag, men jag måste erkänna att jag gillar det) på söndagen, först i BK och sen med Bagiskommuniteten.

Nu är jag bara så oerhört sugen på åka skiboard, eller som amerikanarna kallar det: snurf. Visst känner du också suget?
 

Livet är härligt!

Sol, ledig förmiddag, härlig känsla i kroppen. Det behövs inte så mycket mer.

Och förresten, på onsdag kl 13:00 spelar världens finaste Hanna i vår kyrka i Bagis. Välkommen!

25 av 40

Veckans fråga blev ju istället Veckans tipsrunda. Den kom från Kyrkornas Globala Vecka, och var fett svår. Kidsen på skolna var ändå grymma och 25 av 40 klarade minst fem rätt, vilket ger dem chansen att vinna en Rättvisemärkt fotboll. Får se vem vinnaren blir på onsdag...

Hur miljövänlig är du?

Gör det här testet från Konsumentverket och kolla hur mycket miljöbov du är!

Och förresten, så här blev mitt resultat. Halvbra.

Ny kyrka i Årsta

Läste i SvD att man ska bygga en ny Svenska Kyrkan-kyrka i Årsta. Coolt. Var med i Indien när de byggde en ny kyrka. Den var nog billigare än de 25 miljoner den här ska kosta.

I artikeln såg jag också bland annat följande fakta om Svenska Kyrkan:

• Sju miljoner medlemmar, ca 74 procent av Sveriges befolkning

• Cirka 100 000 personer sjunger i kyrkans körer

Wow, 7 miljoner medlemmar och hundra tusen körsångare. Fett!


Globala Veckan

Nu är det Globala Veckan i typ alla kyrkor i Sverige, så istället för Veckans Fråga blir det denna vecka en Veckans Klimattipsrunda på skolan. Kommer att bli lite internationell feeling med lite klimattips här på bloggen i veckan också.

På vilka sätt är du snäll mot miljön? Vi har alla bra tips att dela med oss av, tror jag.

Och förresten, min kompis vann ett vad genom att äta 12500 kalorier på en dag. Inte fräscht. Bra gjort, Jonas!

Veckans fråga v 46

Vad är egentligen det viktigaste i livet?

Kring frågan "Är vänskap viktigare än kärlek?" blev det många intressanta samtal kring definitioner och värderingar i livet.
Här har du resultatet!


Förra veckans fråga

Det är okej att ljuga ibland. Det tyckte majoriteten av elever och lärare som besvarade förra veckans fråga.

Är det okej att ljuga ibland?



Vad säger du, käre/kära bloggläsare?

Extrainsatt fråga pga presidentval

Visst, världen sitter ihop tajtare än nånsin förut men spelar ett presidentval i USA nån roll bland högstadiekids i stockholm? Det svarar denna extrainsatta fråga på.


Är du glad att Obama vann?



Blev du lika glad som 79% av de 34 som svarade på frågan, eller känner du som de 18 procenten som svarade att de inte brydde sig?

Ibland är pengar inte allt.

När jag var i oslo i slutet av förra veckan försvann min plånbok. Rätt tråkig grej att förlora pengar och bli av med en massa kort och så. Men igår var jag i en kyrka och eftersom det var allhelgonahelgen så pratades det om vad som egentligen är viktigt i livet när man funderar kring frågor som även rör döden. När man lyfter såna lite större frågor känns en förlorad plånbok rätt futtigt. I det större perspektivet är väl inte pengar och bibliotekskort riktigt hela världen, eller hur?

Församlingens nya hemsida!

Nu är jobblivet igång igen efter lov och helg. Känns kul att jobba idag!

Äntligen har Skarpnäcks församling, som Bagarmossens kyrka är en del av, fått en ny hemsida. Kolla in den här!

Vad tycker ni om den?

RSS 2.0